Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest veelgestelde vragen.
Je vindt hier alle info over de levertijd van je fiets, service en retourvoorwaarden. Staat jouw vraag niet hieronder? Dan kun je altijd mailen op info@niefactory.nl

Inklapbare content

Welke garantietermijn kent NIEF en wat valt daar onder?

NIEF elektrische fietsen biedt 3 jaar garantie, dus 1 jaar meer dan de reguliere fabrieksgarantie. Deze garantie dekt elektronische onderdelen, zoals display, accu,motor, control unit en mechanische onderdelen met productie/fabricagefouten.
Onderdelen die aan normale slijtage onderhevig zijn, zoals banden, ketting en remmen, vallen niet onder deze garantie.

Welke NIEF fiets past het beste bij mij?

APRUM voor fietsers van 155 tot 190 cm
De Aprum is een opvouwbare elektrische FAT fiets, geschikt voor elk soort terrein. Comfortabel voor zowel stads- als off-road gebruik. Door de mogelijkheid om het frame in te klappen kan de Aprum in de kofferbak van uw auto meegenomen worden.

COLOSSEO
voor fietsers van 165-200 cm
De Colosseo is een elektrische FAT fiets, geschikt voor elk soort
terrein. Comfortabel voor zowel stads- als off-road gebruik.
Dankzij de geometrie van het frame is hij zo sportief als een mountainbike en toch zo comfortabel als een stadsfiets.

SIBILLA X voor fietsers van 155 tot 185 cm
De Sibilla X is een klassieke elektrische fiets in Nederlandse stijl.Het lage (step thru) frame zorgt voor een gemakkelijke instap.Het is de perfecte fiets voor stadsgebruik.
Neem voor meer informatie betreffende onze modellen contact op
met onze klantenservice.

Is het mogelijk elektrische fietsen van NIEF uit te proberen?

NIEF biedt gratis testritten aan op al onze beschikbare modellen.
Proefritten vinden plaats bij ons magazijn aan de Handelsweg 4G te 3606 AB Maarssen.
Een afspraak kunt u via de volgende link inplannen: BOEK EEN PROEFRIT

Waarom kiezen voor NIEF?

Service en garantie staan bij ons hoog in het vaandel. Wij verkopen uitsluitend onze eigen producten en voeren alleen daaraan onderhoud uit. In onze werkplaats staan technische specialisten altijd voor u klaar om u advies te geven of reparaties/onderhoud aan uw e-bike uit te voeren.Wij gebruiken geen berichtensoftware, die soms dagen of weken wachttijd vereist, maar zijn de enige in de e-bike branche, die live assistentie biedt d.m.v. videogesprekken met de klant om zo eventuele problemen aan uw e-bike op te lossen.

Wat is de levertijd?

Na een online aankoop via onze e-commerce bedraagt de levertijd 48-72 uur. De levering (van maandag t/m zaterdag) wordt direct met de klant afgesproken. De fiets wordt compleet afgemonteerd geleverd na door onze monteurs gekeurd en getest te zijn.

Wat is de levensduur van een accu?

Een accu heeft een levensduur van 800-1000 oplaadcycli. Een accu in goede conditie kan meer dan 3 jaar meegaan.

Wat is de maximale snelheid van NIEF e-bikes?

De maximale snelheid van onze e-bikes is op 25 km/u afgeregeld.
Ze worden geproduceerd volgens de EPAC EN 15194 norm en zijn
daarmee 100 % legaal.

Rijbewijs of helm nodig?

U heeft geen rijbewijs, kenteken of helm nodig om met een van onze fietsen de weg op te gaan. Voor uw eigen veiligheid wordt het dragen van een helm wel sterk aangeraden.

Kan ik een NIEF fiets retourneren?

Ja, dit is mogelijk. U dient een verzoek hiertoe telefonisch of via info@niefactory.nl te melden, waarna onze serviceafdeling contact met u zal opnemen om aan te geven, hoe u de fiets kunt retourneren.
Let op: u bent zelf verantwoordelijk voor de retourkosten en retourneren dient binnen 14 dagen plaats te vinden. Verder is het niet mogelijk de fiets te retourneren wanneer deze beschadigd is en/of wanneer er meer dan 5 kilometer op het display staat.
Eventuele terugbetaling zal binnen 14-28 werkdagen plaatsvinden.

Bieden jullie ook reparatie van en onderhoud aan jullie fietsen aan?

Natuurlijk zorgt NIEF ook na aankoop voor uw e-bike. Onderhoud is mogelijk in onze werkplaats of bij u thuis (alleen in de provincie Utrecht). Onze monteurs staan van maandag t/m zaterdag voor u klaar. Voor service aan huis worden (voorrij)kosten in rekening gebracht.