Bandenspanning

De juiste spanning is heel eenvoudig vast te stellen, die staat op de zijkant van de buitenband. De bandenspanning wordt meestal aangegeven in Bar of PSI.

Het Bar-systeem is een meeteenheid voor druk in het CGS-systeem (centimeter-gram-seconde). De druk van 1 Bar komt overeen met de atmosferische druk van de aarde op zeeniveau.
Het PSI-systeem (pound per square inch) is een Angelsaksische meeteenheid die de druk aangeeft ten opzichte van het luchtledige in plaats van de atmosferische druk.De atmosferische druk heeft een waarde van ongeveer 14,5 PSI, dit betekent dat 1 Bar (atmosferische druk) gelijk staat aan 14,5 PSI.

1 BAR = 14.50 PSI

Bij de NieF Colosseo Kenda Juggernaut band wordt een minimale druk van 0,4 Bar en een maximale van 2,1 Bar aangegeven (MIN 0,4Bar - MAX 2,1Bar).
Voor de meting in PSI wordt een minimale druk van 5,8 PSI en een maximale van 30 PSI aangegeven (MIN 5,8PSI - MAX 30PSI).

Het is aan te bevelen, een iets hogere achterbandenspanning te hebben dan in de voorband, omdat het gewicht voor het grootste deel op de achterkant van de fiets rust.

Wij adviseren de volgende bandenspanning voor de Kenda Juggernaut banden:

Voorband: 1,3 Bar = 18 PSI (op asfalt of het fietspad)
Achterband: 1,7 bar = 25 PSI (op asfalt of het fietspad)

Voorband: 0,8 Bar = 12 PSI (in modder, zand)
Achterband: 1,2 Bar = 18 PSI (in modder, zand)

Deze aanbevolen waarden kunnen variëren afhankelijk van de staat van de band, het soort terrein, het gebruiksdoel, de rijwijze en het gewicht van de elektrische fiets/berijder.